Älä maksa liikaa asuntolainasta – Säästä tuhansia euroja kilpailuttamalla!

Tiesitkö, että saatat maksaa satoja tai jopa tuhansia euroja liikaa asuntolainastasi? Korkojen uhataan nousevan, joten nyt on oikea aika kilpailuttaa asuntolaina.

Muun muassa Kauppalehti on kirjoittanut siitä, että asuntolainan korko tulee pian nousemaan. Samalla Kauppalehti varoittaa siitä, että suurin osa asuntovelallisista ei tiedä edes oman asuntolainanasa kokonaiskorkoa. Jos Asuntolainan korko nousee vaikkapa prosentista kahteen, on tämä merkittävä muutos elinkustannuksiin.

Jotta pääsisi pidempään nauttimaan matalasta korosta, kannattaa asuntolaina kilpailuttaa. Kun pankkia vaihtaa saattaa saada jäljellä olevalle asuntolainalle korkokaton ja muita etuuksia. Jos 5 vuoden lainakatto on 1,5%, tarkoittaa tämä sitä, että oman asuntolainan marginaalikorko ei nouse yli puolentoista prosentin, vaikka markkinoilla korko nousisi vaikkapa viiteen prosenttiin.

Aina ennen lainan kilpailutus on ollut aikaa vievää ja haastavaa: on pitänyt sopia jokaisen pankin kanssa tapaaminen, keskustella tarpeista, pyytää lainalupauksia ja sopia koroista. Nyt onneksi löytyy kuitenkin kilpailutuspalveluita verkosta, jotka kilpailuttavat samalla hakemuksella useita eri pankkeja. Näiden avulla voit saada tuntuvan alennuksen korkoihisi jopa minuuteissa, ja lainan siirtämällä voit tehdä satojen tai jopa tuhansien eurojen säästöt vuositasolla. Nyt se vasta kannattaa kilpailuttaa asuntolainat – helposti ja nopeasti!

Miten asuntolaina kilpailutetaan?
1. Mene tämän linkin kautta etua.fi -sivustolle
2. Täytä asuntolainakilpailutuksen hakemus
3. Vastaanota asuntolainatarjoukset
4. Valitse kokonaiskustannuksiltaan edullisin asuntolaina

Rahalaitos.fi kokemuksia - kilpailuta laina

Jos nykyinen asuntolaina on edullisempi kuin tarjotut asuntolainat, ei asuntolainaa tietenkään tarvitse vaihtaa. Kuvattu palvelu on siis täysin riskitön, kotimainen palvelu.

Palvelun kautta voi saada edullisia asuntolainatarjouksia mm. Aktialta, Danske Bankilta ja Hypoteekkiyhdistykseltä.

Esimerkkilainan suuruus on 85 000 euroa ja maksuaika 15 vuotta. Vuosikorko sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut. Kaikissa lainoissa on viitekorkona 12 kk euribor, joka on tällä hetkellä ylivoimaisesti suosituin viitekorko. Huomaa, että kaikki euriborit ovat tällä hetkellä miinuksella eli niillä ei ole mitään vaikutusta lainan hintaan vielä vuoteen pariin. 1% marginaalikorolla, Eurobor 12kk korolla, 2€/kk lainanhoitokuluilla ja 0,3% järjestelypalkkiolla lainan todellinen vuosikorko on 1,1% ja lainan arvioidut kokonaiskustannukset 92 184,66 €. Lainan korkojen osuus on 6 569,66 €

4.75/5 (4)

Arvioi tämä sivu